ДПС ще подкрепи актуализацията на бюджета

Няма нито един сериозен аргумент срещу нея, смята Лютви Местан

ДПС ще подкрепи проекта за актуализация на бюджета, защото тя е необходима, каза лидерът на партията пред БНР. Той посочи, че няма нито един сериозен фискален аргумент против актуализацията.

Местан заяви, че ДПС няма да търси подкрепа в парламента заради ветото на президента. "На 30 август, когато е извънредното заседание на парламента, всеки трябва да си поеме политическата отговорност", допълни той.
По думите му - България се управлява от едно правителство, зад което няма достатъчно парламентарно мнозинство и това е едно тежко изпитание.

Важен е въпросът дали политическият процес в страната е узрял да понесе такава фигура на правителството на политическото малцинство, каза Лютви Местан. "Ако зад един кабинет стоят 121 народни представители, то това е кабинет на политическото мнозинство, когато стоят само 120, както е сега, е кабинет на политическото малцинство. Ако разликата между 125 и 126 е един мандат, то разликата между 120 и 121 не е един мандат, а качеството на властта – дали то е на политическото мнозинство, или на политическото малцинство", коментира лидерът на ДПС.