Край! На 27-и Лудогорец вън от София

Спорт

08-08-2013, 12:56

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Имаме си договор за строеж на сцената, няма да пуснем никой, категоричен е Амебата

Организаторът на концерта The Wall на Роджър Уотърс Sofia Music Enterprisеs (SME) смята, че има разумно решение на евентуалния сблъсък с интересите на футболния шампион "Лудогорец" за ползването на националния стадион "Васил Левски".

В компанията се надяват на благоприятен жребий в петък, който да отреди на разградския тим да бъде домакин в първата среща от плейофите на Шампионската лига. Разумният компромис обаче според Иван Несторов-Амебата е в противен случай домакинствата на "Лудогорец" да бъдат разменени.

"Нека изчакаме жребия, защото цялата патардия може да се окаже излишна. Трябва да се търси решение и такова е да си сменят домакинствата. Тогава няма да има драма. Не искаме да тръгваме на конфронтация", заяви съуправителят на SME Несторов за "Дневник".

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев вчера попита дали стадион "Васил Левски" е за спорт или концерти, след като стана ясно, че единственото лицензирано от УЕФА съоръжение е заето. Днес спортният министър Мариана Георгиева заяви, че "Лудогорец" ще играе на националния стадион при всички случаи.

Концертът The Wall е на 30 август, а евентуалното домакинство на "Лудогорец" ще е на 27 август.

"За мен основният въпрос е какво би се случило, ако бяха се класирали три отбора. Тогава всички ли щяха да играят на този стадион?", попита Амебата чрез Капитал.

Несторов уточни, че договорът за ползването на стадиона е за седем дни. Датата на концерта не може да бъде променяна, защото се планира поне година напред.

"Влизаме на 23-и за строеж и излизаме на 30-и. Графикът е много тежък и не може да бъде променян. Когато подписахме договор и пуснахме билетите за концерта на Роджър Уотърс календарът на УЕФА още не беше обявен", заяви Несторов.

"Ако обидим артист от такава величина няма да е никак добре за имиджа на България като организатор на концерти", каза той.