Лудогорец успя! Изхвърли Партизан от Шампионската лига

Спорт

07-08-2013, 08:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Разградчани биха с 1:0 в Белград и са най-малко в групите на Лига Европа

Лудогорец успя! Разградчани изхвърлиха Партизан от Шампионската лига и продължават в първи кръг на турнира. Съперника в него ще научат на жребия в петък, където няма да са поставени. Насред Белград разградчани биха с 1:0 Партизан и след победата с 2:1 преди седмица остават в играта. Така отборът на Стойчо Стоев е сигурен участник най-малко в групите на Лига Европа, ако отпадне от следващия си съперник в Шампионската лига. Единственото попадение в реванша срещу Партизан отбеляза Христо Златински в 88-ата минута от дузпа. Наказателният удар беше даден за фаул срещу Роман Безяк от Гулан. Защитникът на белградчани получи и червен картон за нарушението.

Още от първата минута на стадион "Партизан" в Белград пък българите започнаха стабилно и често поглеждаха към вратата на домакините. В 4-ата минута при контраатака на Партизан Джемба Джемба изведе Митрович на добра позиция, но страничният съдия вдигна засада, каквато обаче се видя при повторенията, че няма. В 6-ата минута пък българският национал Иван Иванов опита да изненада вратаря на Лудогорец с красива задна ножица. Защитникът обаче не успя да намери добре топката и я прати в аут. В 11-ата минута Иван Стоянов получи отличен пас, който го изведе сам срещу вратаря на Партизан Милан Лукач. Нападателят на разградчани се вряза в наказателното поле, но беше натиснат от защитник на домакините и не успя да отправи шут.

В 32-ата минута Александър Митрович беше изведен на отлична позиция зад защитата на Лудогорец. С една крачка обаче нападателят на Партизан беше в засада и страничният рефер вдигна флага. Все пак Митрович отигра ситуацията, шутира, Владислав Стоянов изби и топката уцели напречната греда. След 30-ата минута домакините опитаха натиск към вратата на Лудогорец и направиха поредица от опасни атаки. Те обаче не доведоха до промяна на нулевото равенство в мача. В 42-ата минута Безяк получи извеждащ пас, а вратарят на Партизан Лукач излезе да избие топката. На границата на наказателното поле той успя с глава да изчисти кълбото. То обаче попадна у Христо Златински, който пробва шут около 30 метра, но не намери очертанията на опразнената врата. При тази ситуация обаче вратарят на Партизан си контузи коляното и се наложи принудителна смяна с Живкович.

Второто полувреме започна с голяма опасност пред българската врата. Много силен шут от границата на пеналта на Нинкович можеше да опъне мрежата на Лудогорец. Владислав Стоянов обаче се разтегна максимално и със сетни сили успя с ръка да изкара топката в корнер. След ъгловия удар не се случи нищо опасно пред вратата на разградчани. От началото на втората част домакините опитаха сериозен натиск и успяха да пренесат играта пред вратата на Лудогорец. Положенията пред Владислав Стоянов се редуваха едно след друго, но не доведоха до промяна на нулевото равенство. В 49-ата минута Гърбич размина много леко Минев във вратарското поле, след като мушна топката между краката му. Стоянов обаче успя с крак да избие. След хаос в наказателното поле, защитата на Лудогорец се справи с опасността.

В 73-ата минута Александър Барт отклони опасно топката след центриране и топката за малко да влети във вратата на Лудогорец, за да се получи автогол. В следващата минута Митрович беше оставен непокрит и стреля опасно с глава, но отново попадението се размина на сантиметри. В 75-ата пък Теро Мантула можеше да си отбележи автогол, но топката мина точно до гредата в корнер. След ъгловия удар не се получи нищо опасно. След 70-ата минута белградчани натиснаха много Лудогорец в опит да стигнат до безценното за тях попадение, което би ги класирало в следващия етап от Шампионската лига.

В 86-ата минута резервата Витиня, който влезе малко преди това, центрира остро в наказателното поле на Партизан. Иван Иванов закъсня да пресече топката и тя отиваше към нахлуващия Роман Безяк. Нападателят на Лудогорец обаче беше бутнат в гръб от Гулан и съдията Алан Кели посочи бялата точка за изпълнение на дузпа. Защитникът пък получи червен картон за фаула и остави отбора си с човек по-малко на терена до края на срещата. Зад топката при 11-метровия наказателен удар застана Христо Златински и беше точен - 1:0 за Лудогорец срещу Партизан в Белград.

Още спортни новини тук