1,8 милиона за къща в Созопол

Най-доброто от печата

07-08-2013, 06:07

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Руснак взе най-скъпия имот за 2013 г.

Руснак брои 1,8 млн. лева за къща в Созопол. Така той стана собственик на най-скъпо продадения имот в страната от началото на годината. Палатът е на метри от плажа. Частната резиденция е построена преди около три години върху 420 квадрата. Освен с няколко спални, дневни, кухни и сервизни помещения жилището разполага и с мини спа център и фитнес. Намира се в уединен двор от 1,2 декара с външен басейн и барбекю.
Руски граждани са най-масовите купувачи на пазара на ваканционни имоти у нас, твърдят брокерите. Предпочитат морските курорти и за разлика от англичаните не искат да печелят от имотите си, а да им се наслаждават. Дори отказват опцията апартаментите им да се отдават под наем, докато те самите не ги използват.

Апартамент на пъпа на София за 500 000 евро е най-скъпият имот във вътрешността на страната, продаден през тази година. Жилището е с площ от 320 квадрата и представлява два съединени апартамента. То се намира в стара сграда, ремонтирано е, но в цената не е включено никакво обзавеждане. Новият му стопанин е българин, съобщиха източници на "Стандарт".
Руснак пък е новият собственик на най-скъпо продаденият имот в страната от началото на годината. Става въпрос за къща в Созопол, която се намира на метри от плажа. За луксозния имот руснакът е платил 1,8 млн. лв. Частната резиденция е построена преди около три години и е с площ от 420 квадрата. Към нея има и двор от 1,2 декара. В жилището освен луксозни спални, дневни, кухни и сервизни помещения има и мини спа център и фитнес. В двора има външен басейн. Гостите на гордия домакин могат да се радват и на вкуснотии, приготвени на барбекюто почти на брега на морето. Жилището е изпълнено изключително луксозно, напълно обзаведено е, разполага и с три гаража, съобщиха източници на "Стандарт". Руски граждани са най-масовите купувачи на пазара на ваканционни имоти у нас, твърдят брокерите. Има сериозна разлика между тях и английските купувачи, които очакваха да купят жилища у нас, за да ги продадат скъпо и да живеят до края на живота си от разликата, казват специалистите. Руските клиенти търсят апартаменти или къщи за собствени нужди. Голяма част от тях дори не се възползват от възможността имотите им да бъдат отдавани под наем във времето, когато те самите не ги ползват. Основният интерес на братушките е насочен към морските ни курорти. Планинските пък са все по-интересни за българите. Все повече нашенци търсят собствен имот край пистите, за да могат да се отдадат на хобито си - ските. Цените са допълнителна предпоставка за увеличеното търсене, защото са далеч по-ниски в сравнение с преди няколко години.