7 август: Новолуние в Лъв - Благородство, Воля и Власт

Новолунието настъпва на 7 август, сряда, в 00,50ч. То ще отбележи фаза, критична точка в процесите, породени от затъмненията протичащи по другата неподвижна ос в зодиака: Телец-Скорпион.

Астрологична картина на деня - 7 август

В нощта на 6-ти срещу 7-ми август, малко след полунощ, настъпва най-царственият период в годината, отбелязан от Новолунието в Лъв. Време е да се порадваме на зрелите плодове на лятото, както и на аплодисментите и признанията, с които очакваме да бъдат посрещнати плодовете на собствената ни себереализация. Настъпва времето на светския блясък, радостта от споделените успехи, почивката и забавленията. Време, в което е не само уместно, а дори препоръчително да станем отново деца, изпълнени с очарование от красотата и блясъка на света.

Лъв е огнен, но неподвижен знак и обикновено в този период не сме настроени за промени, а енергията на огнената стихия е насочена по-скоро към изява на постиженията и утвърждаване на статуквото. Както всичко през тази година обаче, и това Новолуние ще бъде малко по-различно. От една страна то представлява фаза, критична точка в процесите, породени от затъмненията, протичащи по другата неподвижна ос в зодиака: Телец-Скорпион. А всяка фаза поражда криза, която цели изменение, и поддържането на статуквото ще се окаже по-скоро драматична битка, последвана от предизвестено поражение. В същото време Новолунието съвпада с пика на острата конфронтация между планетите гиганти Юпитер, Плутон и Уран, което окончателно поставя промяната като неизбежен резултат и основен принцип на проявление в поднебесния свят през следващите няколко седмици.

Финансово-икономическите процеси, разпределението на власт и капитали, авторитет и влияние, както и личната ни самооценка и ресурсите, чрез които упражняваме влияние върху околните, са основополагащи теми както в обмена Телец-Скорпион, така и в този между Юпитер и Плутон. Лъв ще зададе тона на собствените ни възприятия и мотивите, които ще ни провокират към действия или напротив - към отказ от досега поддържана линия на  поведение. А това означава, че еднакво успешно можем да бъдем подвластни на добродетели като благородство, щедрост и лично достойнство или да се увлечем във водовъртежа на собствената си арогантност и себелюбие.

И така, властта и финансите ще бъдат основната тема на месеца. Начинът, по който си служим с тях и ги използваме, за да влияем на света около себе си, ще предопредели хода на процесите през следващите три месеца. Противостоенето на Юпитер и Плутон говори за спешна нужда от важни решения и промени, тъй като параметрите на настоящите ситуации, независимо дали става въпрос за личния ни живот или за глобалните процеси, не могат да бъдат запазени. То неминуемо ще промени финансово-икономическата ни реалност. Как и защо можете да прочетете ТУК. Както на лично, така и на мунданно ниво обаче, зад хилядите поводи и оправдания ще стои един извечен проблем, съществуващ може би от първия миг в който човекът е направил разграничението на Аз и Другите. Съпрерничество, желание за налагане на влияние, конфронтация между воля и власт. Властта и притежанията са примамливи играчки, с които животът, а и всеки стремящ се да наложи контрол върху нас, ще ни изкушава, при това твърде натрапчиво. Така новолунието в Лъв ни дава възможности, но и предупреждава за опасности.

На първо място, отнесете се изключително предпазливо към забележителни и изкусителни финансови предложения. Завишените очаквания и надежди и твърде амбициозните "лъвски" стремления могат да се окажат напълно неоправдани и да имат драматични последствия. Не се увличайте в недостижими цели - успех ще имат само тези, имащи реалистична основа, които могат да бъдат реализирани с минимален риск. Немалко ще бъдат и изкушените да си послужат с непозволени средства за постигане на позиции и материално благосъстояние. Те, както и всички повлияни от грандиозни, но нереалистични идеи и финансови схеми за бързо забогатяване, могат да обърнат съдбата срещу себе си, която със сигурност ще ги изненада в началото на 2014 г. 

На второ място, бъдете изключително внимателни относно преценките и постъпките, мотивирани от собствените ви емоционални усещания и реакции. Сега те могат да бъдат  грандиозно оптимистични или обсесивно драматични, но най-вече - съвсем нереалистични.

Август със сигурност ще подложи на проверка чрез изпитания и конфликти интимни, приятелски и делови партньорства. За да съхраним тези, на които държим, ще бъде нужно да се съгласим на компромис и промяна. С нещо ще трябва да се примирим или от нещо да се откажем, тъй като досегашните форма и правила не могат повече да обслужват устойчивостта във взаимоотношенията.

Затова си струва да бъдем внимателни и отговорни във вълшебната нощ на Новолунието. Да си обещаем да бъдем сърдечни, но не и наивни, да черпим с пълни шепи от лъвското въодушевление, без да губим чувството си за мярка, да си пожелаем да дадем израз на любовта си, а не на зависимостта си от някого и от желанието да го притежаваме. А също и да съхраним и излъчим благородството и достойнството си. Ще разполагаме с подкрепата на Вселената, ако решим  да отхвърлим всички онези ограничения, които ни пречат да бъдем себе си и да изразим индивидуалността си. Това е повече от достатъчно, за да получим желаното признание от околните и то няма да закъснее.

И ако успеем да уловим жизнерадостното настроение на палавото дете, което Новолунието в Лъв пробужда във всеки от нас, няма да ни бъде трудно да се потопим в празничното великолепие на зрялото лято, независимо от това какви предизвикателства ще ни предложи то.