Спрете политическите уволнения, скочиха от ГЕРБ

От партията смятат, че БСП, ДПС и "Атака" извършват политическа репресия в администрацията

Политическите уволнения в цялата страна продължават поголовно. Очевидно управляващата Тройна коалиция на БСП, ДПС и "Атака" ще използва парламентарната ваканция като параван за продължаващата политическа репресия в администрацията.

Това се посочва в позиция на ГЕРБ, изпратена до медиите.

От партията настояват правителството да спре политическите уволнения в цялата страна и призовават изпълнителната власт да спре репресиите срещу дългогодишните експерти и обезкървяването на държавната администрация.

Дават се и конкретни примери от Благоевградска област.

След 21 години стаж в социалната система Вили Цветкова е принудена да напусне позицията си "старши-експерт" в Бюрото по труда в Община Гърмен. Служителката е лично заплашвана от доскорошния кмет и новоизбран депутат от ДПС Ахмед Башев, че ако не напусне, той лично ще се разправи с нея, защото работела за ГЕРБ.

Също по политически причини, без никакво предизвестие, е уволнен и директорът на Държавното ловно стопанство в Община Сатовча Пламен Поюков. След 22 години стаж в системата на горските стопанства и след като постига най-добри приходни резултати в цяла Югозападна България, Поюков е уволнен без никакво предизвестие и без нито един посочен мотив за освобождаването му.

От партията на Бойко Борисов предупреждават, че подобни действия застрашават нормалното изпълнение на европейските проекти и са сериозен риск, който може да компрометира усвояването на европейските средства.