Нова тв купува Дарик и Нетинфо

Медийната група става собственик на 70% от "Дарик Нет"

Медийната група "Нова Броудкастинг Груп" е на път да се превърне в един от най-едрите собственици на онлайн медии у нас. От компанията съобщиха, че приключват сделка за придобиването на 70% от "Дарик Нет". Така Нова Броудкастинг Груп" ще стане собственик на част от "Дарик Уеб", както и на най-голямата дигитална медийна компания в страната – "Нетинфо". Медийната група ще има в активите си: VBOX 7 и Nova Play, имейл платформата abv.bg, сайтовете за новини Vesti.bg, DarikNews.bg, Novanews.bg и сайтовете за спортни новини Sportni.bg и Gong.bg. Уебсайтовете на двете медийни групи са отбелязали над 750 милиона импресии средно месечно в периода април-юни 2013 г.

"Тази сделка променя изцяло "Нова Броудкастинг Груп". С тази стъпка, която е част от стратегията ни непрекъснато да предлагаме все по-иновативни решения на нашите клиенти, ние вече ще имаме и отлични възможности за достигане на аудиторията в дигиталното пространство, които да им предложим. Очаквам с нетърпение да започнем съвместна работа с екипа на "Дарик". Това каза Дидие Щосел, главен изпълнителен директор и зам.-председател на Борда на директорите на медийната група.

Очаква се сделката да бъде финализирана до края на септември. Тя подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията.