Ексфутболист на "Пирин" блудствал с 10-годишно момиче

Съдят 60-годишния Иван Бонев през есента

60-годишният бивш футболист на "Пирин" Иван Бонев ще бъде съден за блудство с 10-годишно момиче. Обвинителният акт е внесен от благоевградския прокурор Ивайло Филипов, а делото е насрочено за разглеждане през есента, съобщава Struma.bg.

Спортният ветеран бе задържан миналото лято като заподозрян за блудство с трите сестри Борислава, Галена и Любомира, които живеели недалеч от дома му. Доказателствата, събрани по време на разследването обаче сочат, че Бонев е блудствал само с 10-годишната Борислава.

Семейството на момичетата живеело бедно, децата били доверчиви към съседите си, които им давали дрехи, обувки и храна. През лятото на  2011 година Борислава срещнала "чичо Иван”, който живеел през три къщи от тяхната, и му отишла на гости. Той я сложил на масата и започнал да я гали, съблякъл я, започнал да я опипва "отдолу" и бръкнал с пръст.
Момичето се разплакало, но той продължил да я милва, като се опипвал през панталона. Накрая й дал две филийки и я изпратил да си ходи. След това имало още няколко срещи, при които Борислава била изкъпана под душа. Детето споделило с майка си и тя й забранила да ходи у похотливия комшия.

Съседки забелязали странното поведение на "чичо Иван", разговаряло с детето и то доверчиво им разказало какво прави перверзникът с него. Тогава те алармирали отзела за "Закрила на детето", а Иван Бонев бил арестуван.

Това не е първата присъда на спортния ветерен. Той вече има такава за сексуално насилие над студентка от ЮЗУ.