Причините за уволнението ми са политически, смята Каменов

Политика

05-08-2013, 09:42

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Аз съм поредният политически уволнен, оплака се Калин Каменов

Бившият шеф на Агенцията за закрила на детето не получил нито мотиви, нито обяснение

"Причините за уволнението ми са политически. Не получих нито мотиви, нито обяснение". Това каза бившият шеф на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов пред Нова телевизия. Той обяви, че и заместничката му е уволнена, а на нейно място е назначена дъщерята на Нора Ананиева.
"Не знам какъв опит има тя в областта на закрила на детето. От кавалерска гледна точка отидох при двете дами, за да им кажа какво направихме през последните две години. Въпреки че работата и трудът ни се игнорират. Аз обаче ще изляза от това махленско ниво и няма да обсъждам качествата на новите колеги", коментира Каменов.

Калин Каменов се безпокои за това, че новите шефове на агенцията няма да успеят да „влязат" в руслото на работата и ще провалят начинания, започнати от неговия екип.  
Той подчерта, че когато поема агенцията, в България живеят около 7000 деца в институции. Днес техният брой е с близо 3000 по-малко.

Каменов заяви, че не иска да се стига до срив и България да връща европейски средства.
"Аз им казах- ако имат нужда, аз съм на разположение", добави той. "Важното е, че в момента 1600 деца и младежи трябва да бъдат настанени в техните нови домове, а не да мислим за политически реваншизъм", каза още Каменов.