5 август: Летен комфорт

Хороскоп

05-08-2013, 00:14

Снимка:

National Geographic

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

Слънце в Лъв, Луна в Рак


Седмицата ще започне бавно, някак неангажиращо и в случай че обстоятелствата не ни притискат да заемем активна житейска позиция, днес е напълно уместно да се посветим на битовия и душевния си комфорт, без да се ангажираме с нещо конкретно. Едва в четвъртък действията и решенията ни ще имат осезаем и продуктивен ефект и би било разумно да не прибързваме и да пилеем безотговорно ресурси и енергия. Но пък днес , особено в сутрешните часове, успешно можем да се снабдим с необходимата информация, да проведем срещи и разговори целящи да изяснят нашите и чуждите представи, което ще бъде полезно за бъдещите ни планове. Част от тях вероятно ще ни подтикнат да сложим точка на миналото, други ще ни настроят към нови очаквания. Важното е да знаем, че живота в следващите дни ще върви с по-бавни темпове, към които е разумно да се нагодим.

Постарайте се  да не зацикляте върху конкретни битови проблеми. Взирането в малките досадни подробности на битието ще ни откъсне от общата картина,  което със сигурност ще ни обърка допълнително. Общата психична настройка ще ни тласка към ретроспекция и оценка на миналото. Постарайте се правилно да оцените всичко случващо се през този ден. Можете да бъдете уверени, че то е резултат действията или бездействието ви до този момент.

Работа и бизнес
Днес можем да очакваме резултати само в дейности и проекти в които сме влагали усилия в миналото. В случай че резултатите ви устройват тихо се насладете на победата си без да бързате да я демонстрирате пред околните. А ако усилията ви са се оказали безрезултатни посветите деня на анализ на грешките и слабите места в плановете и методите си. Новите начинания и импулси ще се окажат по-скоро безперспективни.

Здраве, хранене и красота
Денят подчертано благоприятства всички възможни методи и практики осигуряващи душевно здраве и психичен баланс.Съзерцанието, медитацията, дори сънищата могат да ви открият истини, с които ще ви бъде по-лесно да подредите пъзела на битието. Добре е да ги съчетаете с отчистителни практики и лечебно гладуване. Така и тялото и психиката ви ще си починат и ще се подготвят за нов жизнен цикъл.