“Ал Кайда” готви удар по американци

Най-доброто от печата

04-08-2013, 08:04

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Дипломати очакват терористично нападение през август

Държавният департамент на САЩ издаде вчера предупреждение за възможни атаки на терористичната мрежа "Ал Кайда" срещу американски граждани в чужбина, съобщиха световните агенции. 
Американски дипломати дадоха да се разбере, че терористи може да се опитат да извършат атентат този месец. Предупреждението важи най-вече за районите на Близкия изток и Северна Африка.
Американският президент Барак Обама нареди да бъдат предприети всички необходими стъпки за защитата на американците в отговор на заплахата от атака на "Ал Кайда", каза пред АФП служител от Белия дом.
"Президентът е осведомен за потенциалната заплаха, която възниква или произтича от Арабския полуостров," заяви чиновникът, пожелал анонимност. Предупреждението на Държавния департамент показва ясно, че "Ал Кайда" и свързаните с нея организации продължават планирането на терористични атаки както в региона, така и извън него, посочи източникът.
Предупреждението идва ден след публикуваната информация за временно закриване на посолствата на САЩ в редица мюсюлмански страни. Вашингтон заяви, че затваря мисиите от съображения за безопасност.