3-4 август: Въпрос на избор

Слънце в Лъв, Луна в Рак

Уикенда ни предлага две противоречиви тенденции, които за някои ще бъдат въпрос на избор, а за други ще бъдат наложени от външни обстоятелства или резултат от действия и постъпки в миналото.

Линията на конфликт и криза се поддържа от постоянно действащия в момента кардинален тау-квадрат с участието на Уран, Марс, Юпитер и Плутон,  който ще бъде активиран отново от Луната през почивните дни. Той създава предпоставки за сериозни семейни кризи и напрежение между деца и родители на лично ниво и бурни вълнения в обществото, съпроводени с остро противопоставяне и открита агресия, както и сблъсък на несъвместими интереси между политически и икономически групировки и структури.

Най-общо казано, импулсивността, раздразнението и стремежът към независимост на всяка цена ще създава сериозни усложнения както в личния така и в обществения живот. Затова е желателно да отчитаме обстановката и да не встъпваме в открити конфликти, там където те могат да бъдат избегнати. Раздразнението може да ни тласне към постъпки които при други ситуации бихме желали да избегнем, и би било добре да имаме едно на ум, че непредсказуеми са не само нашите действия, но и последствията от тях. Както и че препятствията и усложненията които пораждат гнева ни може би целят да ни накарат да обърнем внимание на нещо което упорито отказваме да забележим. Би било добре също така да не реагираме на емоционални провокации, особено по време на участие в масови мероприятия.

В същото време тече друг позитивен и много стимулиращ обмен който ни открива съвсем различни и примамливи перспективи. Той съвместява обединените енергии на Слънцето и Уран, благодарение на който съдбата ще ни зарадва с неочаквани срещи и нови изключително интересни познанства с хора, обичайно неприсъстващи в обкръжението ни. Благодарение на тях, живота би могъл да стане по цветен и вълнуващ,  а у нас да се пробудят скрити таланти и интереси, които могат да обогатят съзнателната ни изява като личности. Неочаквана помощ или хрумване пък могат да разрешат стар проблем или да ни помогнат да направим бързи, безболезнени корекции в досега съществуващи модели, които със сигурност ще оптимизират живота ни. А той ще бъде интересен и цветен, ако не се боим да изпробваме новото, различното, та дори екстравагантното, онова на което се възхищаваме, но се боим да направим сами.

И разбира се влюбените ще могат да продължат да се радват на ненатрапчивата подкрепа на хармоничния обмен между Марс и Венера. Те не са в особено силни и ярки позиции и едва ли ще ни дарят със запомнящи се страсти и лирично-поетични въздишки, но пък със сигурност ще ни предоставят възможност да демонстрираме любов и привързаност по ненатрапчив, но пък практичен начин. Забравете за любовта от романите и филмите и я изразете по съвсем простичък начин-с грижа и внимание, с готовност да осигурите комфорт и емоционална сигурност на любимия човек. Сега те ще получат по-висока оценка от бляскавите подаръци и поетичните слова.
Здраве, хранене и красота
Събота е Екадаши и това ни дава прекрасна възможност да се погрижим за духовното и физическото си здраве, чрез лечебно гладуване и очистителни практики. Липсата на необходимост от активен социален живот ще позволи на организма да се възползва максимално от тях.
Периодът е свързан с обмяната на веществата и е благоприятен за водни процедури и пречистване на кожата. Удачно и успешно ще протичат отстраняване на бенки, брадавици, мазоли и израстъци по кожата, акто и за заличаване на татуировки.