Управителят на "Ораново" няма да подава оставка

Региони

02-08-2013, 11:14

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха двамата миньори в "Ораново"

Двамата миньори бяха намерени днес мъртви

Управителят на рудник "Ораново" Валери Манов заяви, че не смята да подава оставка.

"Лично не се чувствам виновен, отговорен като управител – да. Аз управлявам екип от хора, които седят зад мен, не съм направил нарушение. Сега трябва да управлявам тези хора в тези трудни моменти", заяви той.

Манов увери, че всички миньори са застраховани и семействата им ще получат застраховката. Вече са осигурени и средстава за трите погребения - на Иван Лазаров, Николай Михайлов и Асен Грънчаров, който почина от инфаркт по време на спасителната акция.

Оцелелият шлосер Бойко Ружински коментира пред БГНЕС, че причина за трагедията е неукрепена нова разработка и обвини директно за смъртта на двамата си колеги ръководството на рудник "Ораново". За шест години стопанисваният от пернишкия бизнесмен Красимир Михайлов рудник отне живота на шест души.

Bulgariautre.bg припомня, че двамата затрупани миньори Иван и Николай бяха намерени мъртви на 9-ия метър от 12-метровата галерия в 18 ден на търсенето. Най-вероятно и двамата са починали веднага след срутването, тъй като телата им са намерени паднали на самата изработка, затрупани от кал и въглища. Близките им вече са осведомени.