Откриха двамата миньори в "Ораново"

Иван Лазаров и Николай Михайлов са открити около 9ч. тази сутрин

Откриха двамата миньори, които на 16 юли бяха затрупани в рудник "Ораново". За съжаление, и двамата са мъртви.

Иван Лазаров и Николай Михайлов са открити около 9ч. тази сутрин. Намиращите се пред коловозите на ж.п. линия полицаи получиха обаждане по телефона, след което локомотивът в 09,07 часа влезе с пълна скорост в тунела.

Галерията, където бяха затрупани миньорите, е дълга 12 м. Двамата са намерени на около 9-я метър. Телата са намерени паднали на самата изработка, били са затрупани от кал и въглища и вероятно мъжете са починали веднага. Близките им са осведомени, средставата за трите погребения (и това на починалия от инфаркт шлосер) са осигурени. Управителят на рудника Валери Манов заяви, че няма да подаде оставка след трагичния инцидент.

Bulgariautre.bg припомня, че на 16 юли свлачище в мина затрупа четирима. Двама от тях бяха открити мъртви веднага. Днес бяха открити и телата на другите двама затрупани миньори - Иван Лазаров и Николай Михайлов.

Преди дни, по време на издирвателната акция, шлосерът Асен Грънчаров, който бил на 200 метра под земята и на 600 метра от мястото, където копаеха колегите му, получи инфаркт и почина.

Оцелелият шлосер Бойко Ружински каза, че причина за срутването е неукрепена нова разработка и обвини директно за смъртта на двамата си колеги ръководството на рудник "Ораново". За шест години стопанисваният от пернишкия бизнесмен Красимир Михайлов рудник отне живота на шест души.