Г-н "Ваканцувам" не плажува, а гледа домати

Най-доброто от печата

02-08-2013, 06:29

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Дямата била неологизъм

Бащата на глагола "ваканцувам", който роди много шеги и закачки в и извън парламента, Хюсеин Хафъзов, не ходел на плаж, а гледал домати. Депутатът от ДПС разяснява пред "Труд", че думата "ваканцувам" е неологизъм.
"Това бе иронична форма на изказ, която бе предизвикана от стила на поведение на опозицията, в това число и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Преди дни той цинично предлагаше да се работи и през август и препоръча на депутатите, които имат деца, да ги водят на море в следобедните часове, защото той им бил построил магистрали. След тази ирония аз отговорих с по-голяма ирония", коментира Хафъзов. Според него иронията му разбрал само Лютви Местан, от ГЕРБ изобщо не го разбрали, а той искал да покаже от трибуната абсурдността на дебата, който бил един голям водевил.
В страстна реч от трибуната той заяви, че никога не е ваканцувал, не е ходил на почивка на море, нито на планина. По религиозни причини не е събирал тен на плажа нито веднъж. Хафъзов, съпругата му и 16-годишната му дъщеря са мюсюлмани. Според него в България няма условия религиозни хора да посещават плажове. Заедно със семейството си правели преходи из Стара планина, а той упражнявал физически труд на село. Отглеждал съм домати, лук, пипер и каквито зеленчуци се сетите, казва депутатът от ДПС.