Цветанов на съд наесен

Най-доброто от печата

01-08-2013, 06:22

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Прикрил директора на антимафиотите в Търново и двама бандити

 
Съдията по Ники Пилето поема делото
Съдия Димитрина Ангелова от Софийския градски съд поема делото срещу Цветан Цветанов. Тя е избрана на случаен принцип между всички съдии в Наказателното отделение на СГС.

 

Разпределението е станало няколко часа след като обвинителният акт срещу Цветанов беше внесен в съда. Съдия Ангелова произнесе оправдателна присъда преди два месеца за Николай Методиев-Пилето, сочен за дясна ръка на Косьо Самоковеца и като наследник на бизнеса с контрабанда след убийството му. Методиев беше обвинен за незаконен внос на китайски стоки през ГКПП Калотина и ГКПП Капитан Андреево в периода 2003-2004 г.
 
Продължава разследването срещу Цв. Цв. за слухтенето
Разследването срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по досъдебното производство срещу него за подслушването продължава – назначени са експертизи, има молба за правна помощ от страната производител на специализираната техника за подслушване, каза вчера и.д. градски прокурор на София Евгени Диков.  

 

Това е първото обвинение, което Цветанов получи за това, че като вътрешен министър е допуснал служба СДОТО да извършва нерегламентирани подслушвания срещу политици, бизнесмени и журналисти.

 

Сигналът в прокуратурата бе подаден от лидера на БСП Сергей Станишев, алармиран от анонимен служител в СДОТО. Прокурорска проверка там установи, че един от бусовете със спецтехника е извършвал мисии, които не били отразявани в документацията. При избухването на скандала пък шефът на техническия отдел в службата изтрил данни от софтуера. Освен Цветанов, другите обвиняеми са двама бивши и временно отстраненият началник на СДОТО, както и шефът на техническия отдел.