1 август: Включете се в информационните потоци

Слънце в Лъв, Луна в Близнаци

Астрологична картина на деня - 1 август

Четвъртък ще бъде доста интензивен ден, който ще ни подтикне да се потопим в информационния обмен и да се погрижим за интелектуалните си потребности. Луната е в Близнаци-царството на Меркурий, а самия той вече почти излиза от "замайването" на отминалата ретроградност. Затова сега ще ни бъде далеч писмените и вербални комуникации ще ни се отдават далеч по лесно, преговорите и пътуванията ще протичат далеч по-гладко и ние с лекота ще можем да намираме нужната информация, да осъществяваме контакт с тези от които се нуждаем, а така също и да вземаме по-рационални и добре обмислени решения. Всичко това днес ще ни помогне да се разплетем възли и ситуации, които са ни затормозявали до момента. Побързайте да се възползвате от тях тъй като петък ще бъде съвършено непродуктивен ден, с който спокойно можем да удължим уикенда си.

Разбира се, това не означава че прибързаността и повърхностните изводи няма да имат обичайните си последствия. Може изведнъж да ви хрумне, че  закъснявате и е трябвало отдавна да действате, но опита да наваксате пропуските на веднъж едва ли ще доведе до положителен резултат. Въздържайте се от резки завои в поведението и решенията.

Работа и бизнес
Денят е подходящ за интелектуална и творческа работа и може да ни подари доста интересни делови контакти, дори по време на неформални, приятелски срещи. Пак около тях ще се въртят и интересните идеи, които не бива да подминаваме без да ги обмислим внимателно.Успешно можем да подложим на колективно обсъждане плановете си за бъдещето както и да представим новите си проекти пред публика която би се заинтересували от осъществяването им.

Здраве, хранене и красота
Днес укрепващо въздействие върху организма ще имат масажите и дихателните практики. Силовите физически комплекси пък ще ви помогнат да генерирате в себе си допълнителна енергия, от която ще се нуждаем всички през следващите дни.
Кожата се нуждае от повече въздух, затова не я натоварвайте излишно с твърде мазни кремове и маски. Ще и осигурите по-голям приток на кислород, ако отстраните мъртвите клетки чрез лек абразивен пилинг.