Има нещо необичайно в работата на парламента, прозря Цачева

Тя предложи извънредно заседания за Изборния кодекс

"Има нещо необичайно в начина в работата на 42-ото Народно събрание", заяви депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева при обсъжданията  за лятната ваканция на парламента.

"Самото наличие на този проект за решение за ваканция показва, че има нещо необичайно в начина, по който работи Народното събрание. Очаквах от вносителите да ни представят някакъв мотив", обяви бившата парламентарна шефка.

Ние сме в хипотеза на извънредна ситуация, смята тя.

"Когато казваме, че ваканцията ще бъде от 5 август и когато имаме текст в правилника, че редовните пленарни заседания са до 1 август, трябва да бъде визирано какво ще правим в дните от 1 до 5 август", добави Цачева

"Има текстове, които указват, че извънредни пленарни заседания не могат да се провеждат в дни, определени за редовни заседания - четвъртък и петък. Явно, че ръководството е имало предвид извънредни заседания. Трябва да има посочен и дневен ред за извънредни заседания", каза Цачева.

"Трябва да признаем публично и на глас кога може да се насрочи извънредно заседание на Народното събрание", призова председателката на 41-вия парламент.

Хубаво е да подвиквате от място, но си отворете правилника и четете, каза тя, като се обърна към депутатите от мнозинството.

Цецка Цачева предложи на 5 август да има извънредно заседание на парламента от 9:00 часа за обсъждане на промени в Изборния кодекс.

"Дайте да покажем, да се обединим, да гласуваме правилата, които очакват от нас хората", призова още Цачева.