Искахте предсрочни избори, сега си оправяйте бакиите, тросна се Борисов

Лидерът на ГЕРБ поиска предсрочни избори през май 2014 г.

Председателят на ГЕРБ обвини БСП за дупката в бюджета.
"Вие докарахте предсрочните избори, вие активно. Г-н Станишев всеки ден казваше ние сме зад протестиращите, зад всеки протест, да падат, сега казвате - не са събрани приходите, няма да ги съберете и до края на годината", заяви Борисов.

"Идеята ми е, когато вкарваме държавата в криза, след това тези, които я вкарват да знаят, че след това трябва да си оправят бакиите", уточни Бойко Борисов по време на дебата за актуализацията на Бюджет 2013 в Народното събрание.

По думите му още от първия ден на своето управление ГЕРБ са започнали да изплащат увеличението на пенсиите, заложено от правителството на тройната коалиция. Борисов се обърна към председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев да не апелира за разум сега, щом не го е сторил през февруари.

"Когато февруари месец вие казахте: незабавни избори, ние ви предупреждавахме, че това води до тежък проблем за икономиката и финансите. Изборите си бяха юли месец и всичко, което говорите сега … няма човек в тази зала, който в момента да мисли, че дори и сега администрацията на държавата работи нормално", подчерта Борисов. По думите му всички са сковани и чакат - кой ще го сменят, кой няма да го сменят, на средните, на висшите нива. "Затова приходите са малко", обяви лидерът на ГЕРБ. "Ние казахме, че това ще доведе до тежки проблеми, казвате го сега и вие", обобщи ситуацията Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага предсрочните избори да са следващата година през месец май. "Искам, както и протестиращите,те да са по-рано, но за да се пестят средства, би могло следващата година предсрочните избори да се слеят с изборите за евродепутати", заяви в кулоарите на парламента той.

Борисов отново призова управляващите да се ангажират с конкретна дата за това. Той съобщи също, че Цецка Цачева ще предложи депутатите да не излизат в лятна ваканция, за да гледат текстовете в Изборния кодекс.