Засечете електромера, влизат новите цени на тока

Мисия Пловдив

30-07-2013, 15:29

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Декларация се подава в офис на EVN от 1 до 5 август

Във връзка с влизането в сила на нови цени на електроенергията от 1 август всеки битов и малък стопански клиент може сам по желание да отчете своя електромер и да предостави данните в удобен за него EVNОфис, съобщиха от дружеството. Самоотчитането не е задължително. То не отменя осъществяването на регулярен месечен отчет от страна на дружеството.

Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност, следва да попълнят показанията на електромерите си към 31 юли 2013 г.в декларация, която се подава в удобен за клиента EVN Офис (декларацията се предоставя и попълва на място). При попълването ú е необходимо да бъдат посочени ИТН (номер на измервателна точка) и клиентски номер.

Дружеството ще вземе предвид показанията и ще фактурира консумираната електроенергия до 31 юли 2013 г. включително по старите цени, а след тази дата – по новите тарифи, определени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Предоставянетона декларациите в EVN Офисите е безплатно и ще се извършва от 1-ви до 5-и август 2013 г. включително (без събота и неделя). Работното време е от 08:00 ч. до 17:00 ч.