Бебе-изненада проплака на Острова

41-годишна британка роди 15 часа, след като разбра за бременността си

Раждането на първата рожба е повратен момент в съвместния живот на всяко семейство. Момент, който се чака с изключително нетърпение и вълнение. Момент, за който и двамата родители са подготвени, откакто за пръв път са зърнали бебето си на лекарския вдиеозон. Но не такъв е случаят на 41-годишна британка, която роди първото си дете само 15 часа след като разбра, че е бременна.

"Първоначалната ми реакция, след като ми съобщиха, че съм бременна, беше пълен ужас" сподели Аманда Рос броени часове, след като на бял свят се появи дъщеричката й Кло. "Казах си: "Господи, можех да направя това преди десет години, но сега съм в началото на 40-те". Беше огромен шок и все още не мога да повярвам. Ще ми трябва малко време да свикна с мисълта."

От известно време насам Аманда се чувствала подута, но смятала, че това се дължи на най-обикновен запек. Но когато изведнъж получила стомашни спазми, докато била на пазар с партньора си Пол Дийн, решила, че е време да посети местния здравен център и да се консултира с личния си лекар.

Оттам жената била препратена към акушерка, която я прегледала на видеозон и й съобщила, че е бременна- вероятно в седмия или осмия месец. Лекарите върнали Аманда у дома и й предписали лекарства, но в 01:30 ч. тя казала на партньора си, че веднага трябва да отидат в болницата.

Дийн незабавно откарал приятелката си в най-близкото лечебно заведение. Тя била прегледана и препратена веднага към родилното отделение на Южната болница в Бристол, където Рос пристигнала в 05:30 ч. Още при първоначалния преглед лекарите установили, че пулсът на нероденото бебе се забавя опасно. Те направили Цезарово сечение и момиченцето проплакало 80 минути по-късно. Рос останала в болница шест дни, след което й било позволено да се прибере у дома в град Йет, Южен Глос.

Цялото преживяване не пропусна да се отрази и на приятно изненадания баща, който има две деца на по 32 и 34 години от първия си брак, както и двама внуци.