Цветанов на съд до петък

Най-доброто от печата

30-07-2013, 05:37

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Обвинението е заради отказ да разреши ползването на СРС срещу Орлин Тодоров

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов ще бъде пратен на съд до края на седмицата. Очаква се до петък първият обвинителен акт срещу него да бъде внесен в Софийския градски съд, съобщи пред “Труд” и.д. градски прокурор Евгени Диков.

Цветанов ще отговаря за престъпление против правосъдието. Според прокуратурата той незаконно е отказал да подслушва и следи бившия шеф на антимафиотите в Търново Орлин Тодоров. Цветанов сложил резолюция “Не!!!” на искането за използване на СРС, поискано от прокурор и разрешено от окръжен съдия през 2009 г.

Обвинителният акт срещу Цветанов трябваше да бъде внесен в съда още в края на миналата седмица. Каква е причината за забавянето, засега не е ясно. “Колегите работят. Надявам се до петък да има резултат”, заяви прокурор Диков.

Запознати с разследването твърдят, че бившият МВР шеф е сложил чадър над Тодоров заради приятелството му с ексшефа на ГДБОП Станимир Флоров.

Това е второ обвинение срещу Цветанов. Той вече е подведен под отговорност, че е допуснал безконтролно подслушване. Това разследване още не е приключило.