"Хемус" готова до 2018 година. Ако има пари

Десислава Терзиева ще наблюдава изкъсо строителните дейности по автомагистралата

Срокът, който сме си поставили за изграждането на цялата автомагистрала "Хемус", е с крайна дата 2018 година. Той обаче зависи силно и от източниците на финансиране, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

 

Терзиева отбеляза, че изграждането на първия участък трябва да започне през 2014 година. "Това ще е отсечката от Ябланица до района на Ловеч, като в момента там се извършват предпроектни проучвания", отбеляза Терзиева.

 

Министърът удостои с присъствието си и националната конференция "Добрите практики при изграждането на АМ "Тракия" Лотове 2,3 и 4". Повреме на срещатаТерзиева отбеляза, че във връзка с развиването на автомагистрала "Тракия" има сформирана комисия към Агенция "Пътна инфраструктура", която следи за преглеждането на всички пътища, които са в гаранция. "Ако има допуснати нарушения или качеството не е задоволително, ще бъдат предприети мерки", категорична бе министърът. "Аз лично контролирам тази комисия и изчаквам да видя какви предложения ще направят колегите от нея."