Тенис клуб Изида отива на финалите в Сливен

Спорт

26-07-2013, 16:33

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Изида ще участва на финалите на държавното отборно първенство от програмата „Тенис 10” на Българската федерация по тенис, съобщават от пресцентъра на добричкия клуб. Националният шампионат ще се проведе от 9 до 11 август в Сливен.

Право на участие имат осемте най-добри отбора в България. За отличията ще спорят шампионите от шестте региона, домакините и тима на Изида, получил „уайлд кард”. На финалите ще участват тенисистите на 15-40 (София), Албена (Пловдив), Черно море Елит (Варна), Черноморец (Бургас), Престиж (Велико Търново), Хасково, Спорт палас (Сливен) и Изида (Добрич), като няма значение от броя на момичетата и момчетата в един отбор. Всеки тим трябва да бъде от 4 или 5 състезатели. Съставите ще бъдат разпределени в две групи, в които ще се срещнат помежду си, след което предстоят полуфинали и мачове за разпределение от първа до осма позиция. По регламент се играят два мача на „оранжев” и два на „зелен корт”. При равенство победителят ще се излъчи в мач по двойки на „зелен корт” по правилата на ITF без коридорите. Тимът на Изида ще бъде представен от Марина Христова и Карина Георгиева на „зелен корт”, както и от Михаела Йорданова на „оранжев корт”. В следващите дни ще бъде определена и четвъртата ракета в отбора, съобщи треньорът Юри Дойчев. Той добави още, че в Сливен добричкия клуб ще бъде предвождан от треньорите Владислав Матеев и Михаил Атанасов.

От 1 до 4 август в спортен комплекс Изида пък ще се проведе съвместен лагер между ракетите на Добрич и Сливен, а в началото на септември „Спорт палас” ще върне гостоприемството.