Планът "Орешарски": Рестарт на "Белене"!

Политика

26-07-2013, 17:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Планът "Орешарски" при БСП, после и в НС

Проектът за управленска програма на правителството ще бъде обсъден в НС другата седмица

"Правителството ще следва три основни принципа: откритост, отчетност и диалогичност за повече обществено съгласие", заяви министър-председателят Пламен Орешарски.

Днес той представи плана за работа на правителството пред Националния съвет на БСП, който другата седмица ще бъде обсъден и в парламента.

Орешарски обясни, че кабинетът му ще залага на приемственост. Той отчете вече свършеното и направи план за близкото бъдеще. Управляващите имат намерение да запазят Валутния борд и да работят за запазване на стабилността на банковата система, за продължаване на европейската интеграция и за развитието на инфраструктурата.
 
Сред обещанията на правителството са още активни мерки срещу бедността, монополна политика във всички сектори, отстояване на националните интереси в европейската и външната политика на държавата, ясно и открито поставяне на проблемите и търсене на решения.

В проекта за управленска програма на правителството е залегнало и рестартиране на проекта "Белене".  В глава "Спасяване на българската енергетика" е записано: При потвърждаване на технико-икономическите характеристики на проекта "Белене" и прогнозите за електропотреблението в региона и България - рестартиране на проекта с ясна финансова структура. Предвиждат се преговори с Росатом с оглед решаване на проблемите, възникнали по проекта "Белене".

"Няма да има забранени въпроси и забранени решения", увери премиерът.