Депутатите не си дават ваканцията

Ще почиват от 7 до 31 август

Депутатите решиха да излязат във ваканция от 7 до 31 август, съобщи Нова телевизия. Това се случва въпреки изказванията на премиера Пламен Орешарски в първите дни след изборите от 12 май, че парламентът няма да почива. Оказва се, че сегашното решение дори е известен компромис с желанията на народните представители. Първоначално те са искали да отпрашат към ваканционните дестинации още на 2 август.

От БСП и ДПС отложиха точката за почивка за края на работния ден. Обяснението бе, че първо трябва да гласуват важни за хората закони. В проекторешението обаче са записани горепосочените дати.

Депутатите поискаха и друго облекчение. Те настояха столичния кмет Йорданка Фандъкова да забрани протестите след 22,00 часа. Колегите им от ГЕРБ обаче се противопоставиха с мотива, че това може да доведе до нови кървави сблъсъци. От партията на Бойко Борисов се обявиха твърдо против и срещу предлаганата ваканция. Според тях депутатите трябва да използват месец август не за почивки, а за промени  в Избирателния кодекс.