Кървава катастрофа в Испания отне живота на 78 души

Свят

25-07-2013, 14:52

Снимка:

welt.de

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шок и смърт на релсите (ГАЛЕРИЯ)

Влак дерайлира недалеч от железопътна гара в град Сантяго де Компостела

Кървава трагедия потресе света. В сряда вечерта влак в Испания дерайлира и отне живота на 78 души, а други над 140 са ранени.

Машинистът потвърди, че влаковата композиция се е движела със скорост от 190 километра в час при максимално разрешени в дадения участък 80 километра. Аварията се е случила недалеч от железопътна гара в град Сантяго де Компостела – столицата на испанския автономен регион Галисия. Всички вагони са се преобърнали, а предпоследният е напълно разрушен. Влакът не е имал никакъв технически проблем и дори е преминал техническа проверка сутринта преди инцидента, така че причината за злополуката е грешка от страна на машиниста.

Общо в момента на аварията във влака са се намирали 218 пътници. По уточнени данни са загинали 78 души, още 143 са ранени, като състоянието на 20 от тях се оценява като критично.

Предполага се, че влакът е дерайлирал, тъй като заради голямата скорост не е успял да вземе острия завой. Министерството на вътрешните работи на Испания отхвърли версията за терористично нападение.

Автономната област Галисия обяви 7-дневен траур в памет на загиналите.