Никаква отпуска за депутатите, категоричен е Бойко

Според лидера на ГЕРБ е наложително първо да се гласува избирателния закон

ГЕРБ ще участва в обсъждането на предложението за лятна ваканция на парламента, което е първа точка в дневния ред за петък.

Лидерът на партията Бойко Борисов поиска депутатите да не излизат в отпуска, за да гласуват избирателния закон.

"Единственото, което искам, е поне да не си дават отпуска, за да гласуват избирателния закон, или поне - частта за парламентарни избори. Те се гласят другата седмица да излязат в отпуск. Ще останем и ще гласуваме против”, заяви Борисов. Той каза, че досега никой не е предложил избори през май.

В коментар, че не всички в БСП стоят зад лидера си, Борисов заяви: "Сутринта слушах Добрев, Алгафари, вчера Първанов, Кадиев, Татяна Дончева, Близнашки и всички казаха много по-остри неща дори от тези, които ние сме изговорили. Във всички случаи, в БСП има мъдри и нормални хора, които като гледат тези безумни назначения, които продължават да се правят, сигурно им е много неудобно и разбират, че след това ще е катастрофа за БСП на изборите."

Той каза, че искат оставката на председателя на парламента Михаил Миков, но няма кой да я гласува, защото БСП, ДПС и "Атака" са се вкопчили една в друга.

По въпроса за оттеглянето на Искра Фидосова Борисов коментира, че се е съобразил с нея. "Искра Фидосова призна пред мен, че не може повече да бъде на отговорен пост в партията, както и не може да бъде депутат поради изчерпано доверие", каза той и допълни, че в тефтерчето на Златанов има още много имена, които тепърва ще се разбере кои са.