Станишев и Местан не пускат кокала, не искат ултиматуми

Привидяха му се провокатори на окървавения протест

"И премиерът Пламен Орешарски, и партиите, които подкрепят правителството са готови на разговори, но не и с ултиматуми." Това каза в парламента лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев при обсъждането на актуализацията на Бюджет 2013 г.

"Ние сме готови да разговаряме за принципите за национално съгласие, за нов обществен договор. Трябва да се сложат ясни опори между ролята на държавата и политическите и икономически субекти. Дайте да изработим нови правила за отношенията между държавата и икономическите субекти", призова Станишев.
"Дайте да разговаряме, но първото условие – спазване на правилата на демокрацията. Демокрацията е такава, че българските граждани взеха решение. Най-лесното е Пламен Орешарски да подаде оставка. Това ще консолидира целта на Цветанов в ГЕРБ", каза лидерът на БСП. "Ние да имахме група от 97 депутати в миналия парламент, Боже мой, колко безобразия на ГЕРБ нямаше да бъдат допуснати", продължи той.

За сблъсъците между протестиращи срещу правителството и полицията, при опита на служителите на реда да изведат депутатите от Народното събрание през нощта на 23 срещу 24 юли Станишев каза:
"В протеста имаше вклинени много провокатори. Има информация за активисти на ГЕРБ, от Перник, от Пловдив, които са участвали в това. Това е политически въпрос, на който дължите отговор."