Ексклузивно! Първанов цепи БСП в Парламента, Орешарски пада?

Политика

24-07-2013, 15:12

Автор:

Алекс Антонов

Всичко от Автора

На погребението на Александър Лилов съпартийците му обявиха война на Станишев

Георги Първанов е на път да се покаже като истински баща на нацията, нищо, че вече е далеч от президентската длъжност. Благодарение на политика и на плана на хората от по-старото поколение в стголетницата, безумното правителство на Орешарски може да падне!

На погребението на Александър Лилов, което беше днес по обяд, редовите членове на БСП гледаха накриво през цялото време Сергей Станишев. Лидерът на ПЕС дори изживя унижението знаменитата Нешка Робева да откаже да му подаде ръка, но след това го направи в името на протокола. Както е известно Серго вече е открито ненавиждан в партията си, след като създаде правителство, което командват среди извън “Позитано”. Планът на кръга “Първанов” е да се разбие парламентарната група на червените, което на момента ще доведе до невъзможност кабинета да ползва подкрепа в Народното събрание. Сега, благодарение на предателството на Волен Сидеров, Парламента функционира по някакъв начин. При разцепление на групата на БСП и излизане от нея на 4-5 души, обаче ще се отиде веднага към предсрочни избори.

Неслучайно още рано сутринта Първанов започна поредната си атака към Сергей Станишев и конфигурирания от него кабинет “Орешарски”. “Това, което се случва тази вечер ми прилича на повторение на събитията от 10 януари 1997 г. През зимата на 1997 г. хиляди щурмуваха парламента с искане БСП да върне мандата - нещо, което се случи в първите дни на февруари. Това е нов 10 януари. Не искам да давам съвети на управляващи или да изразявам позиция, но управляващите могат да прочетат историята и да се поучат от нея", каза още президентът Първанов пред Economic.bg. Той е категоричен и още, че в тази ситуация "ключовата роля е на президента".

Георги Първанов е убеден, че максимално бързо трябва да се свика Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС). "До 25 юли най-късно трябва се свика КСНС, но този път трябва да е ясно предварително какво ще се обсъжда на него, а не както беше на последния Съвет да се изпокарат", добави Георги Първанов.

"Не съм от хората, които ще наливат масло в огъня, но управляващите трябва да се поучат от историята", отговори президентът Първанов на въпрос "трябва ли правителството да подаде оставка".