Шестима младежи носят добрина в българските сърца

Общество

24-07-2013, 12:58

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Групата "С вяра в доброто" помага на стари, бедни, самотни и болни хора

Шестима младежи от Горна Оряховица малко по малко връщат вярата на хората в доброто.

Те са обединени от общата кауза да зарадват бедни, болни, стари и самотни хора. Лъчо, Ивелина, Ралица, Елеонора и съмишлениците им спортистът Румен Димитров и писателят Христо Христов са и в основата на създадената в интернет група "С вяра в доброто", която предстои да бъде официално регистрирана като неправителствена организация.

Всеки един от тях се е занимавал с благотворителност още преди да се срещнат. Ралица Станкова и Ивелина Иванова, са помогнали на инвалид чрез предаването "Предай нататък". Организаторът на групата Лъчезар Любенов пък е подел инициатива за почистване и ремонт на църквата "Св. Никола" в Горна Оряховица, строена от Колю Фичето.

Първата проява на групата "С вяра в доброто" била акцията за набиране на средства и храна за бедни, старци и самотни майки, в която за пет дни ентусиастите успели да съберат 600 лв. С помощта на местен хранителен магазин били приготвени 50 пакета с хранителни продукти от първа необходимост. Местна колбасарска фирма дарила и салами, които също били включени в пакетите. Хората, които получили помощите, били специално подбрани от служителите от социалните служби и от Отдела за закрила на детето.

В следващата си акция шестимата младежи помогнали на инвалид да си плати сметките и да заживее отново като нормален човек. Досега те вече са ремонтирали входната врата на апартамента на мъжа и са поставили чисто нов балатум в коридора на жилището. Покрай публикуваната информация в интернет по случая желание да се включат са изразили и българи, живеещи в чужбина.

Младежите обмислят също и акция за събиране на дрешки за деца от социално слаби семейства.

Лъчезар и приятелите му признават, че наред с положително настроените към тях хора, има и такива, които ги гледат с насмешка или подозрение. Те обаче няма да се откажат от дейността си, без да търсят награда, единствено благодарни за признателността и сълзите на щастие в очите на онези, на които са помогнали.