Цветанов се сдобива с обвинителен акт до 2-3 дни

Политика

24-07-2013, 11:07

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Влиза в Софийски градски съд, заяви Сотир Цацаров

Мисля, че до 2-3 дни обвинителният акт ще влезе в Софийски градски съд. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров за обвинението, което беше повдигнато на Цветан Цветанов.

Това е второто обвинение, което му беше повдигнато за това, че е отказал да разпореди подслушване спрямо бившия директор на звеното на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Главният прокурор е категоричен, че прокуратурата не е влязла в политиката с тефтерчето на Филип Златанов. Той не вижда и защо "това тефтерче предизвика толкова емоции".

На констатациите и тълкуванията, които последваха, че това тефтерче помага едва ли не в атаката срещу президента, той каза: "Ако това е помощ в атаката срещу президента, това е сигурно помощ в атаката срещу Найден Зеленогорски, Емил Димитров, кмета на село Метковец и кого ли още не, който фигурира в това тефтерче".
 
"Аз чух много внимателно думите на държавния глава, оценявам ги преди всичко като загриженост за това, защото да бъде проведено обективно разследване. В никакъв случай не като сигнал, че се упражнява някакъв натиск по този начин. Какъв е натискът? Самият държавен глава сам заяви, че е изпълнил всички изисквания по закона, следователно за натиск не можем да говорим", каза Цацаров.

Той посочи, че прокуратурата не говори за това, че има нарушения, които са били предмет на проверката на тази комисия, а за това че по-късното внасяне, непроизнасяне по определени преписки и въобще неизпълнението на задължения са довели до ситуация, при която множество преписки са били във висящо състояние.