Ще има временно прекъсване на водоснабдяването в София

Спирането се налага заради ремонти на улични водопроводи

"Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата. Спирането се налага заради изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод и канал по бул. "Цар Борис ІІІ" жк. "Бъкстон", се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района : по бул. „Цар Борис ІІІ” от ул. „Пирин” до бул. "Тодор Каблешков”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена на ул. „Казбек” ъгъла с ул. „Белмекен”.
След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.
Във връзка с подмяна на неработещи спирателни кранове с цел намаляване зоните за спиране на водата във водопроводната мрежа по бул. „Христо Ботев” Център , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района: по бул. „Христо Ботев” (нечетни номера) от ул. „Пиротска” до бул. „Сливница”; карето между бул. „Христо Ботев”, ул. „Цар Симеон”, ул. „Опълченска”, бул. „Сливница”.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски, разположени на кръстовището на: ул. „Св. Св. Кирил и Методий” и ул. „Средна гора”; бул. „Христо Ботев” и ул. „Св. Св. Кирил и Методий”.
Във връзка с ремонтни дейности по отстравяване на авария в района на с. Кокаляне , се налага спиране на водоподаването от 8:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: с. Панчарево; вилна зона „Градище”; вилна зона „Дебело Гуно”; вилна зона „Кокалянски ханчета”
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски, разположени на адрес: с. Панчарево ул. „Елин Пелин” ъгъла с ул. „Васил Левски” от 20.00 часа на 24.07.2013г.; с. Кокаляне на ул. „Кокалянско ханче”№1 до Болница за рехабилитация от 20.00 часа.
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.
Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0700 12121.
Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.