"Атака" се оплакват от протестите #ДАНСwithme

От партията подадоха сигнал в прокуратурата срещу протестиращите и Фандъкова

"Атака" внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с нерегламентираните и незаконни митинги по силата на Закона за събранията, митингите и манифестациите, както и нарушаването и неизпълнението на законодателните разпоредби от страна на кмета на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова.

В сигнала пише: "Българското общество е свидетел и заложник на група български граждани, които изразяват своето конституционно право да извършват митинги и събирания, без обаче същите да отговарят на изискванията на българското законодателство и в частност на Закона за събранията, митингите и манифестациите."

Според партията протестиращите в София системно нарушават чл.5 на Закона за събрания, митинги и манифестации, който гласи: Събрания, митинги и манифестации могат да се провеждат по всяко време на денонощието освен в часовете от 22 до 6 часа. "Столичани и служителите на СДВР са свидетели на факта, че на територията на гр. София се извършват протестни действия и след 22 часа", оплакват се от "Атака".

Според последователите на Волен Сидеров обаче най-голямото нарушение било на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която не използвала правомощията, които й дава член 13 от Закона за събранията, митингите да разпореди разпускане на протеста.
Припомняме, че кметицата бе критикувана за същото и от общински съветници от БСП и ДПС. Тогава Фандъкова обясни, че не иска София да се превърне в Истанбул. Защото, ако издаде заповед за разпръскване на протеста, тя ще бъде изпълнена от полицията. Това по думите на кмета на София ще доведе до насилие.