Сбъркано или не? Той е тя, тя е той

Свят

23-07-2013, 11:05

Снимка:

Daily Mail

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мъж роди след операция за смяна на пола

Необичайната история на двама тийнейджъри, сменили половете си

Тийнейджърите Арин Андрюс (17) и Кейти Хил (19) изглеждат като най-обикновена млада двойка, позираща пред фотоапарата по бански костюми. Може би затова е трудно да се повярва, че само преди две години Арин е бил момиче на име Емералд, а Кейти се е подвизавала като момче под името Люк. Необичайната двойка от Тулса, Оклахома, е преминала през двойна операция за смята на пола, благодарение на която сега и двамата се наслаждават на телата, които винаги са искали да имат.

Преди малко повече от година Кейти, тогава студентка в университет, се подлага на сложната операция, благодарение на анонимно дарение в размер на 35 000 щатски долара, изпратено й от човек, прочел нейната история. Съвсем наскоро Арин също се подложи под скалпела, отстранявайки и двете си гърди. За известно време му се налагаше да трупа маса, за да извае мускулите си, но днес спокойно може да се разхожда без горнище пред очите на семейство и приятели.

"Вече мога да нося прилепнали потници", споделя "новоизлюпеното" момче. "Мога да плувам без тениска, мога да се разхождам навън. Мога да се държа като нормално момче. Винаги съм мразел гърдите си, усещах ги като чужди – сега най-накрая се чувствам комфортно в тялото си. Но най-хубавото е, че когато отида на басейн или във фитнеса, никой не повдига учудено вежда срещу мен. Всички си мислят, че съм просто поредното слабичко момче, опитващо се да направи мускули."

Кейти и Арин се запознали преди две години на редовна среща на група за взаимопомощ между тийнейджъри, решили да сменят пола си. Оттогава двамата са изградили здрава връзка, лежаща върху споделените им преживявания и опит. "За мен Арин винаги си е бил просто моят Арин", заявява Кейти. "Винаги съм го намирала за мъжествен. Но сега, след като премина през операцията, той се чувства много по уверен в себе си. Навярно го разбирам по-добре от всеки друг, след като съм преминала през същото. Затова знам колко пълен и завършен се чувства."

В бъдеще Арин обмисля да се подложи и на операция за подмяна на гениталиите, но поради възможността да възникнат усложнение съдбоносното решение за момента остава на заден план. Семействата и на двете деца подкрепят връзката им и са щастливи, че Кейти и Арин най-накрая се чувстват комфортно в кожата си. Разбира се, имало е и проблеми. Двамата са били тормозени в училище, Арин дори е загубил за кратко най-добрата си приятелка. "Бяхме като сестри, непрекъснато ходехме заедно на почивки", усмихва се тъжно младежът, връщайки се към миналото. "Отне й време, но накрая се върна при мен. Това само показва, че хората, които наистина те обичат, винаги ще останат до теб."