Финалът в Световната лига остана мираж, Бразилия ни отнесе

Спорт

21-07-2013, 08:46

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ще играем за бронза срещу Италия

Българският национален отбор по волейбол ще спори за бронзовите медали в Световната лига след като не успя да се противопостави на Бразилия.

"Лъвовете" паднаха с 1:3 гейма и ще играе за третото място с Италия, която отстъпи със същия резултат на Русия в другия полуфинал. Двата мача ще бъдат повторение на финалите на Олимпийските игри в Лондон.

Първият гейм започна равностойно, но само до първата техническа пауза, която завърши 8:6 за "Селесао". След това последва силна игра на сервис за бразилците и доста грешки на националите, което доведе до убедителна победа в частта - 25:12.

Вторият гейм протече по същия сценарий, като още в началото бразилците поведоха с 5:0 и до края на гейма поддържаха комфортна разлика, за да се стигне до 25:17.

Третата част започна равностойно до 4:4, но след силни атаки на Алексиев националите стигнаха до 8:4 при първото прекъсване. Въпреки, че преднината ни достигна на моменти до 6 точки в края на гейма бразилците ни застигнаха при 21:20 и всичко вървеше точка за точка. В крайна сметка нашите момчета успяха да го вземат с 25:23.

В четвъртия гейм надеждите ни бяха до първото прекъсване, дошло при 8:7 за Бразилия. След това тимът на Бернардо Резенде наложи пълно превъзходство, стигна до 16:9 при втората техническа пауза, за да вземе гейма с 25:16 и мача с 3:1 на гейма.

Така възпитаниците на Камило Плачи ще спорят за бронзовите медали в Световната лига тази вечер от 22:30 часа българско време, а от 02:00 часа във финала излизат Бразилия и Русия. Двата двубоя ще бъдат давани пряко по TV7.