Квадратът Уран-Плутон донесе революцията

Най-доброто от печата

21-07-2013, 07:33

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Този астрологичен аспект е един от най-тежките и разрушителни.

Бунтове и какви ли не тежки бедствия се редуват от известно време. Народът е на площадите в много страни, сипят се ужасни катастрофи.

В звездите има обяснение - квадрат на планетите Уран и Плутон. Този астрологичен аспект е един от най-тежките и разрушителни. Той носи революции, подобни на Великата октомврийска, които помитат всичко по пътя си. Стои и зад смъртоносните тежки транспортни инциденти и масови престъпления.

При това революцията само е започнала. Квадратът Уран-Плутон ще бъде основният фон в следващите три години. За първи път точният аспект между двете планети е сключен на 24 юни 2012 г. До средата на 2015 г. той се повтаря 7 пъти, тъй като имат и ретроградно движение. Ефектът ще се усеща до 2018 г. Тежко и горко на обичащите спокойствието.

Конфликтите пламнаха още през 2011 г., когато Уран и Плутон заеха позиции за танца си. Започна се с Арабската пролет, цунамито в Япония, бунтове в Лондон, масови демонстрации в Чили и Китай и движението “Окупирай Уолстрийт”. Навсякъде по света пламнаха бунтове - Турция, Бразилия, България, Египет, Сирия.

Навлезли сме в бурен период на катаклизми, епоха на преобразования. Внезапнo се освобождава огромно количество енергия. Уран символизира промяната, изобретенията, революцията и висшето съзнание. Въздействието му е шокиращо и непредсказуемо, внася нестабилност и изменения - желани или принудителни. Плутон представлява в астрологията глобализацията, унищожаването, преобразуването, прераждането и обновлението. Той е свързан със силата на масите, държавния апарат за репресии, с обществени и политически движения. В личния хороскоп Плутон показва как човек си взаимодейства с колектива и доколко се влияе от тълпите. Това е планетата на дълбоките емоции и низките страсти, преодоляването на които извисява духа и носи вътрешна трансформация. Плутон, който някои астрономи нарекоха джудже, е свързан с най-отвъдните прагове на човешкото познание.

Цикълът Уран-Плутон трае 127 години. За това време взаимодействието на тези двама “непримирими приятели” носи много важни обновления в живота, допринася за прогреса и развитието чрез реформи. В гръцката митология Плутон е богът на подземното царство, а Уран - богът на небето.

Съединението на тези планети през 1965-1967 г. в знака Дева е свързано с появата на технологии, довели до възникването на електрониката, компютърната и микропроцесорната промишленост. Това е началото на информационната революция, променила коренно света. Съвпадът Уран-Плутон стои зад бурните 60 години на миналия век - кубинската ядрена криза, войната във Виетнам, движението за граждански права в САЩ, 6-дневната арабско-израелска война, Пражката пролет, културната революция в Китай.

Квадратът на двете планети сега е първият конфликтен аспект между тях след съвпада в Дева. Това е един от най-сложните астрологични аспекти, носи стрес и изисква много големи усилия за разрешаване на ситуации или проблеми.

Сегашната напрегната конфигурация започва през юни 2012 г. и продължава поне до средата на 2015 г. Квадратът периодично става точен според придвижването на Уран и Плутон в знаците Овен и Козирог. Естеството му е Аз, индивидът (Овен), срещу управляващите и традиционния ред (Козирог). Личната нужда за свобода и промяна (Уран в Овен) е в конфликт с трансформиращите и консолидиращи се правителствени структури (Плутон в Козирог). Аспектът носи бунт на индивидуалните и лични свободи срещу желанието на властта да ги потиска.

С квадрата Уран-Плутон са свързани междудържавни конфликти, бунтове, управление на терора и опустошителни бедствия. Светът се друса от промени. Глобалните революционни трансформации ще докарат необратими промени в структурите на обществото. Гневно се надигат масите срещу структури и организации, манипулиращи ги единствено за укрепване на своята власт и контрол. Елиминират се излишните управленски организации и ограничения и се отваря нов път за реализация на пълния човешки потенциал.

В този период се увеличава чувството за опасност. Тя надвисва особено реално, ако са задействани висшите ешелони на властта или тайните органи. Огромна е вероятността от загуби в корпоративния бизнес, намаляване на приходи, проблеми с данъци и такси, застраховки и кредити и дългове.

От 2012 до 2015 г. Уран и Плутон застават в точен аспект 7 пъти:
• 24 юни 2012 г. - 8°24 Овен-Козирог
• 19 септември 2012 г. - 6°57 Овен-Козирог
• 20 май 2013 г. -11°14 Овен-Козирог
• 1 ноември 2013 г. - 9°26 Овен-Козирог
• 21 април 2014 г. -13°34 Овен-Козирог
• 14 декември 2014 г. -12°35 Овен-Козирог
• 17 март 2015 г. - 15°18 Овен-Козирог

Квадратурата на Уран и Плутон е между два кардинални знака: Овен и Козирог. Енергията, генерирана от този сблъсък, подтиква към действие без предварителен план. Прибързани бунтове срещу всички форми на потисничество ще бъдат извършвани с огромен плам, но без организация и търпение за тяхното завършване.

Според астроложката Елена Зимовец до 2015 г., когато аспектът ще бъде акцентиран от социалните планети Юпитер и Сатурн, може да се очакват усложнения в световен мащаб - военни конфликти, нови етапи от кризата, проблеми на глобално ниво - климатични, екологични. Животът изисква промяна и трансформация и ако те не се осъществят по еволюционен път, пламва революция в най-широкия смисъл на думата. В нея дуото Уран-Плутон свири първа цигулка.

Установяването на ограничения в световен мащаб блокира дивия зов на Уран за лична свобода. Ще има яростни сблъсъци между новите, интелигентни и информирани хора и реда, заменящ старите управленски кръгове. Плутон е в Козирог от 2008 до 2023 г. Това е планетата на трансформацията, на смъртта, последвана от ново раждане, на прераждането, на разрушението до основи на това, което вече е старо и ненужно. Козирог символизира институциите, индустрията, католическата църква, корпорациите, властта по принцип, всякакви структури, материалните цели, старите възгледи, а също песимизма, консерватизма и морала. Всичко това подлежи на трансформация, на
умиране, за да се прероди в нещо ново и на по-еволюирало ниво.

Уран е в Овен от 2010 до 2019 г. Той носи новото, ексцентричното, промяна по неочакван начин. Овен е първият знак в зодиака и иска винаги да е пръв, действа егоистично, енергично, никой не може да го спре. Би преминал през стената, за да постигне своето. Уран в Овен – това са правата на индивида, на всеки отделен човек, а не на социалната група.

Квадратът на тези планети говори за назряла криза, която може да премине болезнено в световен и в личен план. Но хубаво е да се помни, че на китайски думата “криза” се състои от два йероглифа - “риск” и “шанс”. Колкото и трудни да са промените, те в крайна сметка водят до напредък.

Тъй като това е аспект на бавното действие, той се включва при взаимодействие с по-бързи транзитни планети. За поколението, родено в периода септември 1964 г. - ноември 1967 г., когато има съвпад на Уран и Плутон, 2012-2015 г. може да станат време на ключови промени. Животът се променя от мащабни и неподвластни на контрола на отделния индивид сили.

Как ще се отрази този аспект в личния живот на даден човек, зависи от това, къде в хороскопа му попадат тези 2 планети - това ще покаже в кои сфери ще настъпи трансформация. Транзитът се активира в хороскопа, когато влезе в орбис от 1,5 ° с личните и социални планети - Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн.
Тези три години са важен период за всеки, който има планети и ъгли в хороскопа си между 5° и 16° в знаците Овен, Козирог, Везни и Рак. Ако планетите са в тези градуси, но в други знаци, също ще се почувстват революционните преобразования, но в по-малка степен и по-меко.

По време на квадрата Уран-Плутон старите обичайни условия ще бъдат сменени от нови. Промените може да изглеждат като дълга и опустошителна криза. Аспектът може да има ефект на изцеляваща хирургична намеса. Със сигурност на чистка ще бъде подложено онова, което се е изчерпало и повече не е нужно.