Лилов остави дълбока следа в политиката, смята Станишев

Политика

20-07-2013, 20:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почина проф. Александър Лилов

На 79-годишна възраст почина Александър Лилов

"Малко политици, като него, са оставили толкова дълбока следа в съвременната политика", каза лидерът на БСП Сергей Станишев за проф. Александър Лилов, който почина днес на 79-годишна възраст.

"Александър Лилов пое ръководството на БСП в един от най-трудните моменти в преходите към демокрация и изигра много голяма роля за мирния характер на прехода и затова новата българска Конституция да има подчертано социален характер. Стожер на лявата идея. За него винаги държавническият интерес и отстояването на идеята на съвременната левица бяха водещи в политическото му поведение. Всички социалисти ще го запомним с висок личен морал, мъдрост и търсещ съгласие", заяви лидерът на БСП.

Станишев пприпомни, че Лилов е автор на първата програма на БСП "Нови времена, нова България, нова БСП". Като дългогодишен ръководител на Центъра за стратегически проучвания към БСП, Александър Лилов го превърна в Център за свободни дискусии в рамките на левицата.

"Малко политици, като него, са оставили толкова дълбока следа в съвременната политика", заяви още лидерът на социалистите и изказа съболезнования към близките и семейството му.