Над 23 хиляди коли са минали по Дунав мост 2 за две седмици

Региони

20-07-2013, 15:03

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ако този темп се запази през първата година от неговата експлоатация ще преминат с повече от 150 хил. МПС

За 15 дни в двете посоки на моста "Нова Европа" при Видин – Калафат, са преминали общо 23 365 моторни превозни средства.

Ако този темп се запази през първата година от неговата експлоатация ще преминат с повече от 150 хил. МПС над първоначалните прогнози.

Министър Данаил Папазов подчерта, че този трафик и проектът като цяло, създават предпоставки за подобряване условията на живот и могат да създадат нови работни места за повече от 500 000 души, които живеят в областите Видин, Враца и Монтана.

Той добави, че след откриването на моста "Нова Европа", се очаква засилване на трафика по пътя Видин – София. Той очерта приоритетните проекти, за които ще се търси европейско финансиране през следващия програмен период, като подчерта, че един от тях трябва да бъде магистралата "Черно море". Тя може да поеме автомобилния поток между две големи пристанища и икономически центрове – Истанбул и Констанца. В момента заради липсата на магистрала повече от 200 милиона тона товари между двата порта заобикалят България.