Уикендът: Шансове и предизвикателства

Слънце в Рак, Луна в Стрелец - Козирог

Астрологична картина за 20-21 юли

Предстои ни уикенд, който ще ни даде възможност да преживеем пълна гама от човешки състояния и нагласи.

Събота ще протече съвсем спокойно и непринудено, с характерните за летните уикенди въодушевление и жизнерадостно безхаберие. Ще си припомним че е лято и не са ни нужни специални поводи за да се чувстваме щастливи и доволни от живота, пък и трепетното очакване да се случи нещо вълнуващо си е достатъчен повод за добро настроение. Малки, но приятни изненади ще го подкрепят, а и ние самите можем да го подхраним чрез срещи със скъпи приятели, светски събития, кратки пътувания и покупки подхранващи самочувствието ни. като цяло стремежът към по-висок стандарт и изява на личните постижения ще бъде дебело подчертан, но в никакъв случай дразнещ, затова спокойно можете да си позволите да се похвалите и да демонстрирате постиженията си, а в случай че съдбата ви предостави шанс - да установите престижни и полезни познанства.

На всички тези "светски благинки" ще се наслаждаваме до вечерта, когато Луната ще смени великолепните одежди на Стрелеца за да облече строгата униформа на Козирога. Неделя ще бъде доста напрегнат ден, който отново ще повдигне пред нас насъщните проблеми на битието и ще ни напомни за конфликтните зони в него. Приближаващото Пълнолуние няма да ни остави безразлични към нито един съществуващ проблем, а нищо чудно да ни разкрие и наличието на такива за които до момента не сме подозирали. Тъй като денят е почивен, усложненията ще протичат най- вече от необходимостта да се обсъдят и решат важни семейни теми и липсата на каквато и да било готовност за компромис и разбирателство по спорните въпроси.

Негодуванието и агресията са предизвикателствата с които ще трябва да се справим в неделният ден, а и през идната седмица . Не им позволявайте да ви тласнат към конфликт с близките, тъй като от него може да произтече сериозен скандал с непредвидими последствия, но без никакъв шанс за постигане на разумен компромис. Яростните настроения обаче ще имат съвсем различен резултат, в случай че ги впрегнете в осъществяването на малки битови ремонти.

Всъщност мнозина ще осъзнаят, че не са в състояние да правят повече никакви компромиси и това ще се отрази видимо на социално-политическите процеси които наблюдаваме през последните седмици по света. В случай, че не сте понесени от вълната на революционното настроение, в следващите дни стойте по-далеч от зоните на активни действия. Там ще става все по-горещо.

Здраве, хранене и красота
В събота липсват предпоставки за сериозни здравословни проблеми. Опасности могат да ви застигнат само ако загубите мярка, поддавайки се на личните си слабости и изкушенията на лакомствата и алкохола. Освен типичните поражения върху здравето, сега имаме и допълнителен "бонус" за изкушените-бързо натрупване на излишни килограми и присмеха на околните.

В неделя е необходимо да положим по сериозни грижи за здравето, особено в случай на внезапно появили се остри симптоми или "възкръснали" хронични здравословни проблеми. И в двата случая е наложително освен стандартното лечение, да потърсим и действителните причини за заболяването, които обичайно са свързани с психични нагласи и модели на поведение.

И двата почивни дни са подходящи за да направите подарък на кожата и косата си с подхранващи грижи. Всички полезни съставки от козметичните средства ще бъдат усвоени и ще ви зарадват с незабавни и видими резултати.