Орешарски ще предложи Недялко Недялков за зам.-шеф на ДАНС

Премиерът вярва, че системата не е компрометирана и има достатъчно отговорни служители

"Бих предложил Недялко Недялков за заместник-председател на ДАНС, каза премиерът Пламен Орешарски. Предстои ми разговор с току-що избрания председател на агенцията, но ще издам предварително, че бих предложил другия кандидат Недялко Недялков да бъде заместник на председателя", обясни Орешарски.

На въпрос дали не го притеснява изказването на Владимир Писанчев, че е участвал в операция, която той самият никога не би разпоредил, премиерът отговори, че ако едно военизирано лице на по-ниски позиции не изпълнява заповеди, това е силно смущаващо.
При представянето на новия председател на ДАНС, премиерът обяви пред депутатите, че това е по-скоро запазване на статуквото. По думите му, има много аргументи "за" и "против", както за външна, така и за вътрешна кандидатура.

"Както заявих в залата, при силната чувствителност към тази длъжност предпочетох да бъде човек отвътре, който е работил там дълго време", обясни Орешарски.
Аз вярвам, че системата не е компрометирана, и че има достатъчно честни и отговорни служители, които могат да й дадат един нов, по-добър облик, посочи той.
На въпрос как ще реагира обществото и какво прогнозира той, Орешарски отговори: "Не знам, ще видим. Нищо не прогнозирам".