Джоан Роулинг бясна на адвокатска кантора

Световноизвестната авторка е разочарована, заради разобличаването на псевдонима ѝ

Джоан Роулинг, превзела света с поредицата книги за момчето-магьосник Хари Потър, е бясна на адвокатската кантора, от която изтече информацията, че пише под псевдонима Робърт Гълбрайт. Информацията, че авторът на наскоро появилия се криминален роман The Cuckoo`s Calling и Роулинг са един и същи човек се появи във вестник "Сънди таймс".

"Създателката" на Хари Потър била разочарована от кантората Ръсълс, на която мислила, че може да има пълно доверие и да очаква дискретност. Писателката коментира, че много малко хора са знаели псевдонима и не и е било никак приятно, когато "някаква си жена" е разкрила тайна, която дори нейни приятели не са знаели.

Проблемът тръгнал оттам, че един от служителите на адвокатската кантората – Крис Косидж, казал на Джудит Калъгари - най-добрата приятелка на съпругата си, че зад името Робърт Гълбрайт се крие Джоан Роулинг. Жената не се стърпяла и разказала всичко пред медиите.

От кантората поднесоха извинения на писателката с уточнението, че информацията е изтекла по време на частен разговор и служителят им я е споделил с човек, на когото имал пълно доверие.