Сали: Гордея се, че съм черен циганин, но не съм престъпник

ДПС му давала възможност да работи не само за собствения си етнос, но и за българското общество

"Аз съм Сали и съм циганин и се гордея с произхода си. Но това, че съм черен циганин не ме прави престъпник. От тук натам, който се опита без доказателства да намесва моето име, ще има съдебни дела". Това заяви новоизбраният депутат от ДПС Александър Методиев-Сали.

Методиев се закле като народен представител тази сутрин.

Известният като Бат' Сали отрече да има нещо общо с частно енерго в Самоков и предупреди, че ще съди всеки, който свърза името му със скандала или с купуване на гласове на изборите.

"Няма никакво частно енерго в Самоков. Има някакво разследване, но аз там нямам никакъв личен интерес. Нямам нищо общо с това частно енерго, ако има такова", заяви Методиев.

Той отхвърли  и  твърденията, че е организирал  купуване на гласове.

И за двете Методиев беше изобличен в журналистически разследвания. По думите му интерес да го злепостави има: "Една личност, която има над 25 години лишаване от свобода, излежавани в българските затвори. Може би е платен от някои други, за да може да ме черни". Не стана ясно коя.

 Бат' Сали каза, че има строителна фирма и последните години се занимава със строителство, но отрече да е богат човек.

"ДПС е единствената партия, която дава възможност на нас циганите да отразим всичко, което се случва в нашия етнос. Тя дава възможност да се изявим в политическото пространство като хора, които трябва да мислим не само за ромското общество, а да мислим за обществеността в България", изтъкна още Методиев.

"Дошъл съм в този парламент, за да променя отношението към нас циганите", обяви той.

За партия "Евророма", на която  е бил зам.-председател, Методиев каза: "След 17 години в "Евророма", видях, че не прави нищо за ромското население."

Бат' Сали, който е втори в листата на ДПС в София-област, заема депутатската банка на мястото на Емил Иванов, който преди седмица бе назначен за областен управител.
Методиев е бил няколко мандата общински съветник от партия "Евророма", а на предишните парламентарни избори се явява като кандидат в листата на Коалиция за България.