Писанчев не вижда нещо общо между кандидатурата му и протестите

Делото "Галерия" е нецелесъобразно, смята новият шеф на ДАНС

"Хората имат право на протест и да изразяват своето мнение по този начин. Не бива да се допуска това да излиза извън границите на закона и да се стига до сблъсъци."

Това каза новият на шеф на ДАНС Владимир Писанчев. Той не мисли, че кандидатурата му има нещо общо с гнева на хората.

"Хората навън протестират срещу нещо съвсем друго и нямат нищо общо с моята кандидатура", каза Писанчев. По думите му - ДАНС е служба, която работи за всички в България и ще работи за това.

"Като председател на ДАНС, никога няма да дам разпореждане да се открие дело като "Галерия", заяви още новоназначеният председател на Агенцията за национална сигурност. "Документите са публикувани. Ясно е кой е подписал СРС-тата, ясно е какво има в това дело. То е мит до голяма степен, и е ясно вече, че не сме слушали сто политици и сто журналисти, както се твърдеше. Това дело е нецелесъобразно. Нецелесъобразно от гледна точка на това, че не трябваше да се слушат по този начин и тези хора", каза още Писанчев.

Той обясни, че когато е бил директор е изпълнил разпореждането на тогавашния директор. "Делото беше отворено, във връзка с изтичане на класифицирана информация", заяви той.
На въпрос, дали се чувства наследник на Делян Пеевски, Писанчев обясни, че не се чувства като такъв, тъй като Пеевски е бил председател само няколко часа. А за това али чувства подкрепата на премиера, новият шеф на ДАНС каза: "Разбира се, че усещам подкрепата, ДАНС не може да съществува, без подкрепата на институциите, не може да си гледа работата нормално, ако не бъде подкрепена."