Кметът на Манила не дава самотна слоница

Животът

18-07-2013, 20:02

Снимка:

БГНЕС

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Природозащитници се борят за транспортирането й в друг зоопарк

Кметът на филипинската столица Манила отхвърли призивите на природозащитниците единственият слон в страната да бъде транспортиран от зоопарка в Мали в Тайланд, защото в момента се чувствал самотен.

Членове на Хора за етично отношение към животните (PETA) водят кампания от близо десетилетие родената в Шри Ланка слоница Мали да бъде преместена от зоопарка. Според активистите 39-годишната великанка се чувствала самотна и не се радвала на достатъчно грижи. Само че новият кмет на Манила и бивш президент на страната Джоузеф Естрада прие призивите им като унижение: "Мали е просто една слоница и да я изпратим в Тайланд би било най-малкото смущаващо. Излиза, че не сме в състояние да се грижим за едно животно".

Мали е една от атракциите на зоопарка в Манила, но според PETA тя страдала в самота и се измъчвала в неудобно за нея като размери бетонно помещение. Напъните на защитниците на правата на животните бяха подкрепени и от Асоциацията на католическите свещеници във Филипините, но засега срещат отпора на властите.