"Ролинг Стоун" излезе с корица на Царнаев

Фонографията предизвика бурни реакции сред музиканти и политици

Скандалната корицата на новия брой на "Ролинг стоун" предизвика недоволството на политици, музиканти и граждани. Списанието излиза с голяма снимка на заподозрения като извършител на атентата на бостънския маратон Джохар Царнаев, под която с големи букви пише пише "бомбаджията".

В първите часове след публикуването на корицата над 5 хиляди души се оплакаха от нея онлайн. Определянията им варират от "безвкусна" до "отвратителна". Някои дори посочиха, че снимката на Царнаев е обработена допълнително, за да заприлича на бивша корица на Ролинг Стоун с вокала на Doors Джим Морисън.

Редица музиканти се изказаха срещу решението на списанието. Сред тях е Пинк, както и бостънската група Dropkick Murphy's, които дариха 300 хиляди долара на жертвите на атентата.

При взривовете преди 3 месеца загинаха трима души, сред които и 8-годишно дете. Царнаев настоява, че с брат му са невинни по обвиненията. За част от тях може да се иска смъртна присъда. От списанието уточниха, че публикуват голям материал за братя Царнаев, което е и поводът за провокативната корица.