Протестиращи с домати чакат депутати

Общество

18-07-2013, 13:54

Снимка:

Гергана Георгиева, Sofiautre.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протестиращите "на кафе" окупират парламента

Стотици призовават: Вън тройната инквизиция!

Целодневната блокада продължава, гражданите чакат депутатите, за да им поискат оставките

Около обед протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски блокираха възлови кръстовища в столицата.Към 12.00 часа остана блокирано движението от Орлов мост, през Софийския университет, до Народното събрание и храм-паметника "Свети Александър Невски". На Орлов мост гражданите се бяха събрали на групи от около 10 – 20 души на различни места на кръстовището. Те разговаряха, биеха с барабани, развяваха български знамена, надуваха свирки, тромбони и вувузели.

На асфалта на Орлов мост са изписани имена на български градове, които, подкрепяли инициативата ‪#‎ДАНСwithme‬ за оставка на кабинета "Орешарски".

По-рано около 40-годишен мъж опита да се самозапали на Орлов мост. Според очевидци, мъжът носел със себе си бутилка от минерална вода с течност, вероятно бензин. По някое време се е залял с течността от бутилката, тръгнал да извади запалка от джоба си, като тогава полицията се е намесила и е предотвратила самозапалването.

Към 12.35 движението по на бул. "Г. С. Раковски" и бул. "Цар Освободител" беше нормализирано.

Около 13.00 часа граждани пред Народното събрание започнаха да замерят сградата с домати и праскови. Срещу официалния вход на парламента почти не са останали хора, малка група има събрана около паметника на Цар Освободител. По-голяма група граждани има в градинката встрани от Народното събрание, като там са около двеста души. Протестиращите освиркват всички, които влизат и излизат от сградата на Народното събрание и скандират „Оставка”. Събралите се развяват български знамена и свирят със свирки.

Недоволните чакат народните представители да свършат работата си, за да ги освиркат, когато си тръгват, и да им поискат оставките.

 

Днес шествията ще продължат цял ден, като сутринта недоволните искаха да окупират парламента.