Бойко пита: Какви политици са тези, които не чуват протестите?

Политика

18-07-2013, 14:28

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Подадохме оставка на втория ден от протестите", припомни експремиерът

"Вече 35-и ден българските граждани протестират срещу правителството на Орешарски и искат оставката на коалиционните партньори БСП, ДПС и "Атака". Какви политици обаче са тези, които по никакъв начин не чуват протестите на хората и продължават да правят скандални назначения на всички нива в управлението?"

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Изказването е направено по време на среща на експремиера с директора на фондация "Ханс Зайдел" д-р Петер Витерауф и ръководителя на отдел "Централна, Източна и Югоизточна Европа, Кавказ и Централна Азия" д-р Клаус Физингер, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

"От ГЕРБ подадохме оставка още на втория ден от протестите и върнахме властта на хората, защото така изисква демокрацията", посочи Борисов. Той информира директора на "Ханс Зайдел", че ГЕРБ ще се върне в Народното събрание, когато има конкретна дата за предсрочни избори и в дневния ред на парламента бъде включена точка за промените в изборното законодателство.

Д-р Петер Витерауф изразиха загриженост за политическата ситуация в България и международния облик на страната пред евроатлантическите партньори. От фондацията заявиха, че следят внимателно случващото се в страната и информират централата си за всички подробности около протестите, назначенията в управлението и политическите процеси.

По време на срещата бяха обсъдени резултатите от парламентарните избори, опорочаването на деня за размисъл, подмяната на вота на българските граждани в парламента и действията на новата коалиция БСП-ДПС-"Атака". Също така бяха договорени и предстоящи съвместни инициативи между фондация "Ханс Зайдел" и ГЕРБ.