Убих при самозащита, твърди Папурката

Съдът го оставя в ареста за постоянно

Окръжният съд във Велико Търново остави за постоянно в ареста Ивайло Иванов-Папурката, обвинен в убийството на 24-годишния Тихомир Иванов от Горна Оряховица.

Прокурор Невена Орманджиева мотивира искането си за ареста с това, че събраните до момента доказателства подкрепят обвинението. Освен това имало опасност Папурката да се укрие или да извърши ново престъпление. Орманджиева подчерта, че Ивайло Иванов вече направил опит да се измъкне от органите на реда, като напуснал апартамента си и е бил издирван над 2 ч след клането. Освен това се опитал да скрие тялото на жертвата си под леглото.

Назначеният служебен защитник Росен Илиев поиска "домашен арест". Опитът му да обоснове искането обаче бе пресечен от подзащитния му, който заяви, че не го е упълномощил да говори нищо, и поиска сам да даде обяснения. Папурката каза, че не е укривал тялото на Тихомир Иванов, защото не го бил изнасял извън апартамента. "Не съм се опитвал да избягам от полицията, а излязох да се поразходя, защото бях шокиран", каза Ивайло Иванов.

На въпрос дали признава, че е убил своя съсед и приятел, той отговори, че е "действал при самозащита". Папурката обаче не даде повече обяснения за случилото се в апартамента му в неделя вечерта.