Добрич почете Васил Левски с общоградско поклонение

Мисия Добрич

18-07-2013, 12:19

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

С участието на деца от Еко–лято при Общински младежки център, представители на културни институти, граждани под звуците на Духовия оркестър, Добрич почете рождената дата на Апостола на Свободата Васил Левски.
В поклонението взеха участие народният представител Желязко Желязков, кметът Детелина Николова, Председателят на Общинския съвет Ангел Табаков, зам. -областният управител Даниел Йорданов, както и почетни граждани на Добрич.
В своето възпоменателно слово Кметът на Добрич Детелина Николова направи препратка как Левски е в градежа на европейските ценности. Тя заяви, че „Всеки родолюбив българин с гордост и преклонение изразява възхищението си от подвига на Васил Левски. Още по-силни са те от дистанцията на времето, в ден като днешния, когато отбелязваме 176 години от рождението му. И за всеки един от нас е удоволствие и чест да засвидетелства пред обществото, че споделя непостижимо високите хуманни идеали, неопетнените демократични ценности и непоколебимата вяра на Апостола в бъдещето на България”. “Искрено съм убедена, че днешна България наистина може и иска да обърне времето. За да премине в своето европейско бъдеще, съхранила най-ценния си национален капитал – възрожденската вяра на Левски, че човеколюбието, свободата и демокрацията са достойни за саможертва”, завърши словото си кметът на Добрич.